fredag den 26. februar 2016

En smuk dag i Zoologisk Have



Herhjemme har vi vinterferie. I Køge er det modsat det meste af Sjælland ferie i uge 8 og ikke uge 7. Vi nyder at have fri og at tid ikke er en faktor, hvilken den jo ellers altid er, i en familie med børn.
I dag har vi haft den skønneste dag i Zoologisk Have, vejret var smukt det meste af dagen, og dyrene var trods de få grader, mange af dem nærmest i forårshumør.












Vi bruger Zoologisk Have så ofte vi har mulighed for det. Men på en ny måde hver gang. Da børnene var helt små, var det de allerstørste dyr der skulle vises frem og en ged der skulle klappes. Nu er det for alle dyrene, men ikke blot at kigge på dem. De har nu alle tre interesse for at vi læser de små skilte, og går på jagt efter selv de mindste dyr.
Der er ligeledes nogle fantastiske legepladser, med plads til sjov og motoriske udfordringer. Jeg glæder mig allerede meget til næste gang vi skal ind til byens dyr.

tirsdag den 16. februar 2016

Fastelavn 2016 III


Liva var meget stolt da det lykkedes hende at blive kattekonge i børnehaven. Det er i mit efterhånden lange liv, endnu ikke lykkedes for mig. Min kæreste der i mod, præsterede at slå tønden ud af alle tønder som barn. Men der minder Liva mest om hendes far, hun slår virkelig til den. Til sammenligning var hendes storesøster som tidligere nævnt 8 år, før hun turde at slå på en tønde for første gang.

De nedenstående billeder er alle fra vores fastelavnsfest hjemme. Det var de fire børn (inkl. Liva) Liva har været i mødregruppe med, og deres familier der var på besøg. Det er så dejligt at vi stadig ses. Den ene er i dag Livas bedste veninde, og forhåbentlig for de lov til at gå i klasse sammen efter sommerferien.



Liva har malet

Ida har malet

Victor har malet.







onsdag den 10. februar 2016

Fastelavn 2016 II


Mine tre børn der i den grad slår til den. Min store pige turde ikke rigtig at slå katten af tønden før hun var otte år. Det tætteste hun kom inden da, var på en "øve tønde" (en skotøjsæske) min havde hængt oppe hjemme hos mine forældre.
De to mindste der i mod, har aldrig været bange for at give tønden nogle ordentlige slag.








søndag den 7. februar 2016

Fastelavn 2016










Mine tre fastelavnsbørn.
Victor som Thor (kun hammeren her er hjemmegjort, den har Victor dog været med til at lave meget af selv. Den er lavet af to skumfirkanter der er limet sammen og malet i forskellige grå nuancer, samt et pap rør som håndtag. Til sidst en rød snor, og en rigtig tilfreds 3-årige, der kunne være med til det hele).
Ida er rødhætte. Hendes kostume blev tilrettet efter billederne blev taget, da vi havde fået syet det lidt for stort i overdelen. Men vi havde da også lige 10 min. ekstra til det i morges ;)
Liva i hendes havfrue kostume, tilblivelsen af dette er beskrevet i dette indlæg.
Jeg håber at I alle har haft en dejlig fastelavn. Børnene skal til fastelavn i børnehaven i morgen, og næste søndag holder vi fastelavnsfest herhjemme. Så vi er ikke helt færdige endnu.