lørdag den 28. februar 2015

Zoologisk Have

 
Børnene jeg haft en fantastisk dag i Zoologisk Have, der altså bare dejligt. Vejret var smukt og dyrene var meget legesyge. Så er det jo ekstra sjovt. Børnene havde besluttet sig for at vi i dag skulle nå at se alle dyrene. Det lykkedes næsten med nogle få undtagelser.
Vi har årskort til zoo, det er det eneste vi prioritere at have årskort til. Så vi kommer en del gange om året i zoo. Nogle gange bliver der leget på de store legepladser og stort set kun klappet en ged, og andre gange som i dag, tog vi den store tur rundt.
Jeg er fortaler for at man laver ting med børnene der ikke koster noget, men jeg må indrømme at en tur i Zoo også er helt fantastisk. Og vi skal kun bruge de 100 kr. i benzin det koster at komme frem og tilbage, når vi først har betalt årskortet. Madpakkerne er selvfølgelig med hjemmefra.

 





Isbjørnene svømmede rundt til stor underholdning for alle børn.
Vi spiste madpakker med udsigt til det store elefant anlæg

fredag den 20. februar 2015

Kan du gætte hvem jeg er???

 
Tre glade fastelavnsbørn. Brandmand Sam, En påfugl og den klassiske Elsa. For første gang glæde de små sig rigtig meget til fastelavn, og gik meget op i hvad de skulle være. Min store datter der nu er ti år, var i tvivl til det sidste (læs, som i indtil kl. 20 aften inden der var fastelavn i skolen), om hun overhoved ville være klædt ud. Heldigvis havde jeg en masse tyll og filt liggende, og kunne hurtigt fremtrylle en påfugl. Til hendes store glæde var det en stor succes at være klædt ud i klassen, også selv om der kun var et par stykker af de andre der var det.
 
Victor i brandmand Sam kostume - dog helt forkerte strømper ;)
                       

                        




Liva som den eneste i en købe dragt.
 
 
Liva havde fået Elsa fletning under parykken. Det var den der var fremme det meste af dagen.







Herhjemme bliver fastelavns tøj og alt andet udklædning brugt rigtig meget. Så kostumerne har allerede været brugt rigtig meget. Lille brandmand Sam sov med sit kostume hvis han måtte. Men efter min mening er rolle lege noget af det bedste børn kan lege, så de går ikke ned på udstyr herhjemme.






lørdag den 7. februar 2015

En dejlig søndagstur


Jeg elsker solskin og særligt i vintermåneder. I søndags var jeg på tur med de to mindste. Der ligger en skateboard bane meget tæt på vores hjem, her er vi tit at lege. Så løber vi op og ned af ramperne, og rutcher ned af siderne.







torsdag den 5. februar 2015

Personlige kort

Julekort år 2014
Jeg er stor fortaler for at sende håndskrevne kort, og i julen var det ingen undtagelse. Jeg plejer bare at købe nogle færdiglavet masse produceret kort, men i år fik vi lov til at lave vores julekort her.
Jeg kan stærkt anbefale at få lavet sine kort hos onlinefotoservice, der var simpelthen så mange muligheder og servicen i top. Fra jeg bestilte kortene til jeg fik dem, gik der kun få dage.

Der er mulighed for at lave mange andre typer kort end julekort, så de er et besøg hver hele året. Jeg har også her fået lavet denne og denne fotobog, som her på matriklen stadig er favoritbøgerne hos børnene.

tirsdag den 3. februar 2015

Taknemmelighed


Min lille Victor er kommet til skade. Hans mor var så fræk at løbe efter ham for at kilde ham, han ville springe i dækning, men kom til at springe lige ind i en hylde.
Dette resulterede i en meget dyb flænge mellem næse og overlæbe. Jeg kunne med det samme se, at det krævede læge hjælp. Jeg får kaldt på Johan, og sagt: "hent Louise, HENT LOUISE NU!!"
Med stor hast løber han ind og henter Louise. Louise er vores nabo, vores ven og vores heltinde - intet mindre.
Louise sidder midt i sin aftensmad med sin familie, men efter få minutter står hun inde hos os med lim og strips. Min lille Victor kan heldigvis "bare limes", hvilket han kan få gjort at et menneske han stoler på og kender. Han klarede det rigtig flot - hans mor næsten lige så godt.
Jeg er så taknemmelig for vores naboer. De er der altid for os - og særligt taknemmelig for at vores nabo er læge. Vi flytter aldrig herfra.

søndag den 1. februar 2015

Nærvær giver fravær


Nogle gange går det længere mellem indlæggene en egentlig planlagt. Det handler for mit vedkomne om at hverdagen bliver prioriteret først.
Det er vist på mode at bruge ordet nærvær. Hos os prøver vi at praktiserer det efter bedste evne. Der er mange måder, man kan være nærvær på, men for mig involverer det ikke noget med en skærm.
Jeg har nogle gange svært ved at ligge arbejdet helt væk når jeg er hjemme, jeg er folkeskolelærer, og de nye arbejdstidsregler gør, at jeg burde holde helt fri, når jeg kommer hjem. Så nu har computeren været gemt lidt væk herhjemme, hvilket har resultereret i færre indlæg.

Men jeg savner at blogge, så forhåbentlig får jeg lavet nogle flere indlæg - uden at det skal gå ud over nærværet med børnene.